Programiranje i robotika

na zabavan način

Radionice robotike, programiranja i elektronike za učenike osnovnih i srednjih škola

robotika

Radionice početne i napredne robotike

LEGO, Makeblock i Ficshertehnik robotika garantirano će pružiti zabavu i pregršt znanja i iskustva svakom učeniku. Robotika bazirana na block programiranju u vizualnom jeziku Scratch, lako se savladava već u par sati rada. Ostalo su finese, mašta i iskustvo.

Ovo je naša najzanimljivija radionica. Od početnog učenja Scratcha na mBot robotima i micro:bit računalima, do naprednije robotike na, djeci najdražim, LEGO Mindstorms, Inventor i Spike robotima pa sve do naprednih Fischertehnik robota. Pregršt odličnih rezultata ostvarili smo u Hrvatskoj, ali se možemo pohvaliti i nagradom za najbolji micro:bit projekt na nivou Europe - naš kičmo:bit (sprava koja pomaže djeci i odraslima sjediti uspravno) osvojio je simpatije sudaca zbog odlične i jednostavne primjene.


Radionica robotike će imati 2 smjera:
- Početna robotika (Makeblock mBot) - zanimljiva edukacija, sudjelovanje na cjelogodišnjem natjecanju Croatian Makers ligi te sudjelovanje na mnogim susretima i rekreativnim natjecanjima.
- Napredna robotika (LEGO Mindstorms, Spike i Inventor) - programiranje za iskusne uz pripremu za razna natjecanja: First LEGO league, Robotička olimpijada, Robocup junior te sudjelovanje na natjecanju mladih tehničara, mnogim susretima i zanimljivim smotrama.


Termin održavanja radionica: Utorkom od 19:30 i četvrtkom od 20:00

Trajanje radionica: 1,5h